Ze zijn deze auto niet vergeten.

Iedereen verdient liefde, zo ook de voorwiel aangedreven BMW 2-serie. Niet gek ook, want vrijwel overal ter wereld doen de verkopen het goed. Extra opvallend, omdat de auto voor het grootste gedeelte verkocht wordt aan klanten die geen geschiedenis hebben met het merk. Dergelijk succes verdient lof, en dat krijgt de auto ook, door middel van een lichte update/facelift.

De Duitsers hebben de auto aan de buitenzijde slechts op enkele plekken minimaal aangepakt. Zo zijn de nieren verbreed om een duidelijkere indruk te maken, heeft de auto grotere luchtinlaten en zijn de uitlaten aan de achterzijde iets opgeklopt. Het zorgt er allemaal voor dat de auto net iets stoerder is dan voorheen; iets dat met het M Sport pakket erop nog beter lukt.

De motoren gingen eveneens op de schop. Met de focus op het zuiniger maken van de krachtbronnen ging BMW aan de slag. Men verving o.a. de nokkenas, kleppen en turbo’s voor betere efficiëntie. De diesels hebben helemaal geluk en krijgen voortaan TwinTurbo-techniek, standaard op elke variant. Daarnaast worden er zeventraps Steptronic automaten beschikbaar gesteld.

De nieuwe versie is vanaf maart te bestellen.