De Le Mans-winnaar krijgt een nog spectaculairdere versie.

Ford heeft deze week een vrij merkwaardige beslissing genomen, door aan te kondigen dat het met een lichtere versie van de Ford GT op de proppen komt. De Amerikanen beweerden lange tijd dat de nieuwe GT slechts in zijn huidige oplage geproduceerd zou blijven worden, maar daar lijken ze nu op terug te komen.

De nieuwe, iets aangepaste uitvoering van de nieuwe Ford GT is zoals gezegd vooral lichter dan het origineel. Logisch, want Ford heeft uitvoerig gebruik gemaakt van koolstofvezel onderdelen. Vandaar ook de naam, “Carbon Series”. Desondanks is het op papier geen gigantische stap, want de Carbon Series is slechts 18 kg minder zwaar.

ford-gt-carbon-series-voor

Ford heeft een aantal aanpassingen gedaan om het gewicht verder te drukken. De voornaamste van deze aanpassingen is het volledig titanium uitlaatsysteem. Daarnaast heeft de auto titanium wielmoeren, uit carbon opgetrokken velgen en een nieuwe achterklep. Ford heeft daarnaast nog een aantal nieuwe koelopeningen in de nieuwe GT gemaakt. Tevens werden alle onnodige zaken uit de auto getrokken.

Klik hier voor onze rijtest met de nieuwe Ford GT.

ford-gt-carbon-series-binnen