Het CBS komt met positief nieuws vandaag.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vandaag informatie naar buiten gebracht over de autobranche in het derde kwartaal van 2017. Uit de cijfers blijkt dat de branche gemiddeld gezien meer omzet wist te draaien. De instantie spreekt over een stijging van vier procent in vergelijking met vorig jaar.

Al bijna drie jaar lang is er sprake van meer omzet, alleen in het vierde kwartaal van 2016 werd er een daling geconstateerd. De stijging is vooral te danken aan importeurs (zeven procent) en de personenautobranche (zes procent). De motorbranche deed ook goede zaken met een omzetstijging van bijna vier procent. Minder goed ging het in de bedrijfsautobranche, daar werd een daling van drie procent geconstateerd.

De verwachtingen voor volgend jaar zijn positief. Bijna een derde van de ondernemers die actief zijn binnen de autosector denken dat de groei ook in 2018 zal doorzetten. De ondernemers zeggen volgend jaar meer personeel te zullen aannemen en dat er meer investeringen op de agenda staan.