Als dit de toekomst is, kan ik niet wachten.

China timmert hard aan de weg om van hun reputatie als kopieermachine af te komen. Om dit te bereiken knalt de ene na de andere startup uit de grond, alsof het onkruid is. Zoals wel bij meer startups het geval, heeft ook Byton geen onbekenden aan het roer. Het bedrijf is opgestart door ex-werknemers van Nissan en BMW die hun ideeën combineren in deze Byton.

De auto komt in een aantal varianten, waarvan de goedkoopste een achterwiel aangedreven uitvoering met 272 pk sterke elektromotor is. Deze moet in de praktijk zo’n 400 kilometer ver komen op een enkele lading. De duurdere versie, waarvan we de prijs nog niet weten, is vierwielaangedreven en maakt gebruik van twee elektromotoren die samen goed zijn voor zo’n 476 pk.

Interessanter is het feit dat de auto op technologisch gebied heel wat stappen zet. Zo maak het geen gebruik van spiegels, omdat deze vervangen zijn door camera’s. Rekening houden met je omgeving is echter geen lastige opgave, want in het dashboard zit een scherm van maar liefst 1,25 meter verwerkt.

byton-suv-dashboard.jpg

De auto wordt deze week op CES in Las Vegas gepresenteerd en zal minimaal rond de 45.000 dollar moeten gaan kosten.