Nieuws

Voortaan heb je ook met deze E-Mehari een dak boven je hoofd.

Citroën heeft vandaag een update gepresenteerd voor de E-Mehari. De auto, die een eerbetoon moet zijn aan de originele Mehari uit 1968, werd van binnen en buiten aangepakt, waardoor de elektrische wagen zijn karakter weet te versterken.

De auto is bovendien een stuk veelzijdiger dan voorheen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de auto een hard-top versie krijgt, waardoor hij ook bij minder weer goed te gebruiken is. Dit wordt versterkt door het feit dat de binnenzijde ook dusdanig is aangepakt, door zowel het niveau van comfort als de veiligheid bij te spijkeren.

Hoewel de aandrijflijn eveneens een update voor de kiezen kreeg, blijven de prestaties grotendeels gelijk. Oftewel, de topsnelheid van 110 km/u en een actieradius van ongeveer 200 km/u zijn nagenoeg ongewijzigd.

Ondanks dit alles blijft het een enorm prijzig alternatief als elektrische stadsauto. De voor Frankrijk exclusieve E-Mehari kost minimaal 19.500 euro voor de soft-top en 20.700 euro voor de hard-top. Rekenen we de ecologische bonus die bij dit bedrag is ingebregrepen niet mee, dan is 'ie uiteraard nog veel duurder.