We duiken er direct in.

De tijdlijn van de Citroën C5 Aircross v.w.b. de onthulling wijkt iets af van de norm. De auto kwam namelijk in eerste instantie op de Chinese markt terecht, alvorens hij een half jaar geleden gelanceerd werd in Europa. Tot op heden wilde de Franse autofabrikant niets kwijt over de prijzen van de auto, maar deze week veranderd dat.

Citroën heeft de vanafprijs van de C5 Aircross bekendgemaakt. Niet alleen dat, Citroën pakt direct uit met een hele reeks prijzen om iedereen in zijn voorkeur te voorzien. De auto kost tenminste 31.390 euro. Voor dit bedrag krijg je de C5 Aircross met 130 pk sterke 1,2-liter PureTech-benzinemotor. Ongeacht de uitvoering die je kiest, krijgt de auto een handgeschakelde zesbak. Daarboven vinden we de 1.6 PureTech met 180 pk, waarvoor de fabrikant 39.030 euro voor wil hebben. Citroën heeft ook een aantal dieselmotoren in het gamma. Deze keren terug in de vorm van de BlueHDI-diesels, die 130 en 180 pk produceren. De auto’s kosten respectievelijk 41.490 en 43.990 euro. De voorlopig duurste versie van de auto is de BlueHDI 180 in Shine-uitvoering, met achttraps automaat. Hiervoor betaal je 48.990 euro.

Citroën heeft nog meer in de pijplijn zitten. De Fransen gaan namelijk mee met de tijd en willen t.z.t. een hybride versie van de C5 Aircross ter wereld brengen. Wanneer dit moet gebeuren, is vooralsnog niet bekend.