Een elektrische off-roader, waarom ook niet?

Dat Porsche een elektrische toekomst voor ogen heeft blijkt alleen al uit het feit dat het een groot gedeelte van haar vloot binnen enkele jaren deels of zelfs volledig op batterijen wil laten rijden. De Mission E was daar een duidelijke manifestatie van, maar met de Mission E Cross Turismo bouwt Porsche verder op die milieubewuste denkwijze.

De Cross Turismo Concept is duidelijk geïnspireerd door de Panamera Sport Turismo en wijkt, gek genoeg, juist iets af van het vernieuwende design dat de Mission E destijds naar de tafel bracht. Het is een opmerkelijke mix van designelementen die flink wat meningen uiteen weet te drijven.

mission-e-cross-turismo-2018-porsche-voor.jpg

Gelukkig werken de specificaties als een vredespijp. De vierwielaangedreven Cross Turismo beschikt over twee permanent-synchroon elektromotoren die een systeemvermogen van 600 pk produceren. Hiermee moet de ‘off-roader’ de 100 km/u in 3,5 seconden kunnen halen, waarna hij 8,5 seconden later alweer op de 200 km/u zit. De lithium-ion batterijen in de wagen worden in een kwartier opgeladen (mits het 800 Volt snellaadsysteem wordt gebruikt) waarna de Cross Turismo 400 kilometer kan afleggen.

mission-e-cross-turismo-2018-porsche-binnen.jpg