Haast u, Audi, want de tijd dringt.

Nu er geen weg meer terug lijkt te zijn, gaan vrijwel alle autofabrikanten overstag en beginnen ze miljarden te steken in de productie van elektrische auto’s. Audi is geen uitzondering op die regel. Integendeel, dankzij de progressie die zustermerk Porsche de afgelopen jaren al heeft gemaakt op het gebied, kan Audi gezellig bijspringen.

Momenteel richt Audi zich vooral op de productie van de e-tron Quattro, die later dit jaar op de markt moet komen. Daarnaast hebben ze genoeg plannen om zichzelf breder in de markt te zetten. De auto op het teaserplaatje is de ‘e-tron GT’, welke zowel aan het oppervlak als onderhuids deels hetzelfde is als de Porsche Mission E.

Hoewel de Duitsers momenteel nog geen exacte specificaties hebben bekendgemaakt, kunnen we uit de informatie opmaken dat het wel degelijk een krachtige auto zal worden. Hoe krachtig precies, dat zal de tijd ons moeten leren. Het sportieve uiterlijk helpt in ieder die droom op te wekken.

Audi zal de e-tron GT na 2020 in productie nemen in de Böllinger Höfe fabriek in Neckarsulm, dezelfde plek waar de Audi R8 gebouwd wordt.