Het wachten is voorbij.

Toen de nieuwe Audi A6 onthuld werd, gebeurde dat niet in zijn volledigheid. Althans, Audi vertelde eigenlijk alles dat we moesten weten over de nieuwe A6, maar hield de stationwagen, de Avant, nog even achter hand. Vannacht trokken de Duitsers dan eindelijk de doeken van de grote, ruime A6.

De Audi A6 C8 Avant is aan de buiten- en binnenzijde uiteraard grotendeels hetzelfde als de sedan. Het zijn echter de dimensies die enigszins afwijken van de eerder onthulde sedan. De Avant is 4,94 meter lang, 1,89 meter breed en 1,47 meter hoog. Aan ruimte geen gebrek. Dit blijkt ook uit het aantal liters bagage dat je mee kunt nemen: 1.680 liter, wanneer de stoelen neergeklapt zijn.

a6-c8-avant-achter.jpg

Qua motoren moet de A6 Avant het zien te redden met een drietal diesels en één benzinemotor. Twee van de dieselmotoren zijn V6 TDI’s, die goed zijn voor 231 en 286 pk. Daaronder vinden we een minder krachtige viercilinder diesel, die 204 pk produceert. De benzinemotor is met zijn 340 pk de sterkste krachtbron in de line-up.

De nieuwe Audi A6 Avant is vanaf juni te bestellen.

a6-c8-avant-binnen.jpg