Met het nieuwe EQ-label van Mercedes kiest Daimler voor een groene toekomst.

Daimler, het concern achter Mercedes, produceert auto’s met een verbrandingsmotor, (plug-in) hybrides en volledige elektrische modellen. Dat laatste gaat een belangrijke rol spelen in de toekomst van het concern. Onder het nieuwe EQ-label van Mercedes zullen alle volledige elektrische auto’s worden gelanceerd. Het doel van Daimler is om tegen 2022 meer dan 10 elektrische auto’s in het gamma te hebben.

Om dit te realiseren zullen de komende jaren de nodige investeringen worden gedaan. Daimler pompt alleen al 10 miljard euro in de nieuwe EQ-modellen, uiteindelijk zal ook het gehele Mercedes-gamma worden geëlektrificeerd. Dat betekent dat van elk model een elektrische variant gaat komen. In totaal meer dan vijftig modellen. Klanten moeten zelf de keuze kunnen maken om elektrisch te gaan rijden.

Niet alleen Mercedes gaat op een duurzame toer. Ook Smart, dat onderdeel is van het Daimler-concern, stapt over op elektrificatie. In de Verenigde Staten is de Fortwo enkel leverbaar als elektrisch model. Vanaf 2020 moet elke nieuwe Smart in de VS volledig elektrisch zijn. We verwacht dat die keuze in de (nabije) toekomst ook voor Europa zullen worden gemaakt. Langzaam maar zeker zal de verbrandingsmotor uit het gamma van Daimler-auto’s gaan verdwijnen.