Het heeft acht jaar mogen duren, maar de ‘opvolger’ van de Lancia Stratos lijkt er nu echt te gaan komen.

Nadat een Duitse ondernemer in 2010 onthulde dat hij bezig was met het maken van een opvolger voor de Lancia Stratos, was de autoliefhebbende wereld woest enthousiast. De teleurstelling was daarom ook dermate groot toen niet veel later bekend werd dat Ferrari de plannen dwarsboomde, omdat de New Stratos tegen hun wil in gebaseerd zou zijn op de F430 Scuderia.

Inmiddels zijn de plannen weer in nieuwe handen gekomen, waardoor het ineens wél mag. Het Italiaanse Manifattura Automobili Torino (MAT) gaat ermee aan de slag en zal 25 exemplaren van de New Stratos in elkaar zetten.

New_Stratos_onthulling_duo.jpg

De koetsenbouwer wil nog niet veel kwijt over het project, maar zal de wagen volgende maand op het Autosalon in Genève onthullen. Voorlopig weten we dat er drie uitvoeringen gemaakt zullen worden. Eentje voor de straat, een GT-racer en een speciale Safari-variant. De auto wordt aangedreven door een 550 pk sterke motor.

Hoeveel het MAT voor hun nieuwe project gaat vragen is vooralsnog niet duidelijk. Aanvankelijk werd er 400.000 euro gevraagd.

New_Stratos_onthulling_achter.jpg