Enige rijervaring is wel vereist.

Het is geen geheim dat Ford met bijzonder veel aftermarket producten te maken krijgt als het gaat om hun iconische Mustang. In het geval van dit imponerende gevaarte zijn er maar liefst twee tuners die zich met de auto bemoeiden.

In eerste instantie kreeg deze Ford Mustang een hoop motorische tuning, die het vermogen richting de 650 pk duwde. Het zal je niet verbazen dat huistuner Shelby uitgerekend degene is geweest die de 4,6-liter V8 tot dergelijke hoogtes heeft weten te sturen. Het vermogen gaat via een automatische versnellingsbak richting de achterwielen, waar overigens nog een limited slip differentieel tussen schijnt te zitten.

Het uiterlijk komt echter volledig van de hand van Cervini, die zich eveneens al jaren bezighoudt met het in elkaar zetten van bodykits voor verschillende Mustangs. De tuner hing de Amerikaanse sportwagen vol met indrukwekkend plaatwerk onder het mom van extra neerwaartse druk.

Hoewel de Mustang aanvankelijk werd getaxeerd op € 85.000, staat hij voor € 20.000 minder te koop. Eventuele kosten om de auto rijklaar te maken kunnen dit bedrag nog verhogen, maar voor een 650 pk sterke bolide met slechts 21.525 kilometer op de teller is het een aardige prijs. Als je erin durft te rijden, natuurlijk.