De nieuwe Ford KA+ moet nog meer ruimte bieden en is wat bijgepunt qua design.

Ford heeft sinds de introductie van het model, eind 2016, meer dan 61.000 exemplaren van de KA+ verkocht. Bijna de helft van die auto’s was besteld met het uitgebreidste technologiepakket. “We hebben geluisterd naar onze klanten, die ook in dit segment van de markt geavanceerde technologie in hun auto willen.”, aldus Roeland de Waard, vice president Marketing, Sales & Service. Vandaar dat de KA+ leverbaar is met meer technologie aan boord, zoals Fords SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem, ruitenwissers met regensensor en automatische koplampen.

Tevens biedt Ford voor het eerst de geheel nieuwe, efficiënte 1,2-liter driecilinder Ti-VCT-benzinemotor (Twin independent Variable Camshaft Timing) voor de KA+. Deze heeft een vermogen van 51 of 62 kW (70 of 85 pk).

Aan de buitenkant zien we de nieuwe, hoger geplaatste trapezevormige grille en om de hoeken van de carrosserie doorlopende koplampen – in stijl met de nieuwste designtaal van Ford. De nieuwe grille is voorzien van een verchroomde omlijsting. De standaard mistlampen en dagrijverlichting zijn geaccentueerd met een C-vormige verchroomde sierlijst. Die vorm komt terug in de hoeken van de bumpers. Die zijn nieuw vormgegeven en moeten deze Ford KA een zelfverzekerde uitstraling geven.