De eigenwijze hatchback van Citroën is van een facelift voorzien.

De C4 Cactus is op een aantal punten in het nieuw gestoken. De typische Cactus-look is daarbij behouden gebleven, maar diverse nieuwe technologieën moeten de C4 Cactus weer fris doen aanvoelen. Zo is de Franse hatchback het eerste model in Europa met het nieuwe Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC). Dit moet een autorit nog comfortabeler maken. Daarnaast is de C4 Cactus het eerste model met de Advanced Comfort Seats van Citroën.

De opgefriste C4 Cactus beschikt over 12 rijhulpsystemen, 3 connectiviteitssystemen, motoren van de nieuwste generatie en een vers design. Zoals je van een merk als Citroën mag verwachten, speelt personalisatie ook bij de nieuwe C4 Cactus weer een belangrijke rol. De auto komt met 31 personaliseringsmogelijkheden voor het exterieur, met negen carrosseriekleuren en vier Color Packs. Het interieur kent vijf verschillende stijlen.

De C4 Cactus is 4,17 meter lang, 1,71 meter breed en 1,48 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,60 meter. Met een bagageruimte van 358 liter kunnen er voldoende spullen worden opgeborgen. De hatchback is te koop met diverse motorvarianten. Variërende van een PureTech benzinemotor 1.2 liter driecilinder met 82 pk tot een PureTech-motor met 130 pk. Tevens is er een 1.6 diesel met 110 pk. Dit motorengamma zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

De nieuwe C4 Cactus komt in het eerste kwartaal van 2018 op de markt.

2-cactus.jpg