De SUV heeft onder andere een kleinere motor gekregen.

De nieuwe QX50 levert zijn zescilinder in en heeft nu een tweeliter viercilinder turbo onder de kap. Niet zomaar een viercilinder, maar het is een zelf ontwikkelde VC-Turbo. Dit is een motor met een variabele compressie. Techniek die we eerder zagen bij Saab. De motor levert meer koppel in tegenstelling tot een regulier blok.

Met het missen van een V6 is de QX50 geen langzame auto geworden. 0-100 gaat in een keurige 6,4 seconden en de acceleratie stopt pas bij 230 km/u. Meer dan voldoende dus. Bovendien is de nieuwe motor ongeveer 35 procent zuiniger! De SUV is 4,69 meter lang, is 1,9 meter breed en 1,68 meter hoog. Met deze afmetingen moet de auto gaan concurreren met SUV’s als de Audi Q5. Infiniti levert de QX35 met een CVT-automaat.

In Nederland is Infiniti geen populair merk en dus zal de Q5 het qua verkopen makkelijk gaan winnen van de QX50. In Amerika is het luxemerk van Nissan echter een stuk populairder. Niet zo vreemd dat Infiniti de nieuwe QX50 zal onthullen op de Los Angeles Autoshow.