Als Porsche het zelf niet doet, dan is er wel iemand om het gat in de markt te vullen.

In Duitsland is er al lange tijd sprake dat Porsche bezig is met het maken van een hybride 911. De sportwagenfabrikant heeft al enkele auto’s uit haar modellengamma van een dergelijke aandrijflijn voorzien, dus vergezocht is het niet. Zeker niet aangezien zijzelf al hebben aangegeven dat praktisch ieder model een (deels-) elektrische variant moet krijgen. Een Amerikaans bedrijf is ze echter voor.

Het in Californië gevestigde Vonnen heeft recentelijk namelijk onthuld dat ze voor zowel de huidige generatie van de 911 (991.2) als de Cayman en Boxster een hybride aandrijflijn kunnen maken. Hoewel, de Amerikanen maken de aandrijflijn niet helemaal opnieuw, ze voegen slechts een compacte elektromotor en een batterijpakket toe, zodat de auto gedeeltelijk op stroom kan rijden. Het in totaal 130.5 kW grote systeem voegt 175 pk aan de aandrijflijn toe in Stage 1, terwijl het in Stage 2 zelfs om een toevoeging van 350 pk gaat.

vonnen-boven

Belangrijk bij dergelijk aanpassingen is dat het gewicht niet volledig naar de gallemiezen wordt geholpen en ook op dit gebied heeft Vonnen goed nagedacht over het ontwerp. In totaal komt er namelijk slechts kg bij het gewicht van de 911.

Men moet 75.000 dollar betalen voor de conversie. Daarbij is uiteraard niet de prijs van de Porsche – die men zelf moet meenemen – inbegrepen.

vonnen-aandrijving