De Duitsers hebben de knoop publiekelijk doorgehakt.

Eigenlijk mag het geen verrassing meer heten, dat Porsche de huidige generatie afsluit met de Speedster. Hoewel er nog enige twijfel over bestond of de bolide daadwerkelijk in productie zou gaan, bevestigden verschillende geruchten dat de auto inderdaad zou komen. Vandaag laat Porsche op de Paris Motor Show weten (en zien) hoe het resultaat gaat zijn.

Althans, het échte resultaat moet Porsche nog altijd aan de wereld tonen, want het exemplaar dat onder de lichten schittert in Parijs, is simpelweg een rode versie van de eerder onthulde 911 Speedster Concept. De specificaties zijn eigenlijk even vaag als de manier waarop Porsche de Speedster presenteert. De Duitsers communiceren dat de op de GT3 gebaseerde Speedster, die o.a. de aandijflijn, versnellingsbak en het onderstel overneemt, “meer dan 500 pk produceert”.

911-speedster-rood-voor

Qua vorm zijn er weinig verrassingen te bekennen. Porsche hanteert de carrosserievorm sinds jaar en dag en, hoewel de modellen veranderen, blijft de Speedster-variant nagenoeg hetzelfde.

In het verleden bleef de Speedster veelal een razend zeldzaam exemplaar, maar bij de nieuwste valt dit nog aardig mee. Als een ode aan de originele 356 Roadster uit 1948, maken de Duitsers van dit model precies 1.948 exemplaren.

911-speedster-rood-binnne