Voor bijna 80.000 euro rijdt je een nieuwe, grote Audi-station.

De nieuwe Audi A6 Avant is nog maar net onthuld, maar nu al schiet Audi de prijskaartjes van de auto de lucht in. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de auto officieel in september bij de Nederlandse dealers verschijnt. Wie er één op de kop wil tikken, moet uiteraard rekenen op een prijs die in de buurt ligt van de sedanversie (Limousine) van de auto.

a6-c8-avant-achter.jpg

De Limousine, waarvan we de prijzen in april te horen kregen, kost minimaal 76.995 euro. Wil je de stationauto (Avant) voor de deur zetten, dan moet je fractioneel meer betalen. Het voorlopige instapmodel, de 45 TDI Quattro, wordt door Audi in de prijslijst gezet voor 77.145 euro. De krachtigere diesel, de 50 TDI, kost 82.945 euro.

a6-c8-avant-binnen.jpg

Dit is ook direct de enige keuze die Audi haar klanten geeft. Hoewel er later nog gekozen kan worden uit een 2-liter TDI en een 2-liter TFSI-benzinemotor, wil Audi allereerst de zelfontbranders uit de weg werken. Wel kan men nog kiezen uit het Design- en het Sport-pakket. Deze pakketten kosten respectievelijk 1.600 en 1.900 euro bovenop de standaardprijs van de Audi A6 Avant (rijtest).