De sterke arm der wet stapt over op een praktischer alternatief.

Onze oosterburen hebben helemaal genoeg van hun huidige wagenpark. De Duitse politie patrouilleert momenteel in een grote schare BMW’s 3-serie Touring. Op zich geen verkeerde auto, maar na ze alweer even gebruikt te hebben, blijken ze bij lange na niet groot genoeg te zijn om alle benodigheden in te vervoeren, laat staan collega’s of gedetineerden. Tijd voor een oplossing.

De politie gaat binnenkort een aantal testweken houden waarin vijf verschillende politiekorpsen een reeks auto’s zullen testen, om te kijken of er een potentiële vervanger tussen zit voor het huidige vervoer. De keuze is gevallen op vijf verschillende auto’s van vijf verschillende merken. De politie gaat de komende weken de Opel Zafira, Volkswagen Touran, Ford S-Max, Mercedes Vito en de BMW 2-serie Gran Tourer aan de tand voelen.

bmw-220d-xdrive-gran-tourer-.jpg

De reden dat de politie momenteel gebruik maakt van de 3-serie is vrij simpel; destijds deed het merk uit Beieren het beste aanbod. Mocht er een oplossing gevonden worden, dan zullen de auto’s overigens niet direct uit het wagenpark verdwijnen. De overheid rekent erop ze tenminste tot 2019 te gebruiken.