Old school, met een twist.

Het is alweer even geleden sinds we er over te horen kregen, maar vandaag laat het Britse Morgan weten dat het volgend jaar dan eindelijk hun elektrische driewieler de weg op zal sturen. Morgan zal de wagen in het derde kwartaal van 2018 in productie nemen.

Om hun elektrische driewieler zo goed mogelijk te maken, neemt Morgan een specialist in elektrische aandrijflijnen in de arm. Frazer-Nash Energy Solutions zal hun in zowel het ontwikkelings- en productieproces bijstaan. Als we Morgan mogen geloven heeft de samenwerking haar vruchten al afgeworpen; de Britten vertellen over verbeterde prestaties in hun EV3.

Desondanks zijn het geen ontzagwekkende cijfers die de Morgan EV3 presenteert. De ongeveer 500 kg zware bolide biedt gelijkwaardige cijfers aan die van de door benzine aangedreven 3-Wheeler. Dankzij een lithium-ion batterijpakket van 21kWh snelt de wagen in minder dan 9 seconden naar de 100 km/u, waarna een topsnelheid van rond de 150 km/u in het verschiet ligt. Het rijbereik is evenmin indrukwekkend: kopers van de EV3 kunnen rekenen op een kleine 200 kilometer.