Nieuws

Het gebruikelijke recept, maar het weet nog niet te vervelen.

Het was even wachten, maar nadat de C-Klasse eerder dit jaar al een frisse neus mocht halen, is het nu de beurt aan de C43 AMG. Technisch gezien is de wagen onderdeel van de C-lijn, wat enigszins verwarrend is aangezien hij niet tegelijkertijd vervangen werd. Na vandaag is dat wel anders, gelukkig.

Niet alleen omdat de wagen er esthetisch gezien iets op vooruitgaat, maar ook omdat de C43 meer vermogen krijgt om mee te spelen. De vernieuwde Mercedes-AMG C43 krijgt tevens een andere neus, waarvan de grille het meest in het oog springt. Deze is voortaan in lijn met andere modellen, daar hij de bekende dubbele spijlers heeft. Naast nieuwe verlichting voor en achter krijgt het model vier individuele uitlaten, in plaats van de dubbele, diagonaal gescheiden uitlaten van het vorige model.

mercedes-amg-c43-achter.jpg

Onder de motorkap vinden we dezelfde geblazen 3-liter V6 van Mercedes. Echter produceert hij ditmaal geen 367 pk, maar 390 pk. Hierdoor slinkt de acceleratietijd naar de 100 km/u van 4,9 seconden naar 4,6 seconden. Het koppel blijft met 520 Nm hetzelfde.

De auto staat deze week op het Autosalon van Genève.

mercedes-amg-c43-binnen.jpg