De boel is weer gelijk getrokken.

Mercedes-Benz onthulde enkele weken geleden de vernieuwde C-Klasse sedan, zodat deze op tijd zou zijn voor het Autosalon van Genève. Inmiddels is de Duitse fabrikant klaar om de rest van de varianten te onthullen. Zodoende krijgen we, op de eerste dag van de lente, zowel de cabriolet als de coupé voorgeschoteld.

De auto’s wijken op uiterlijk gebied eigenlijk niet af van de vernieuwde C-Klasse sedan. De cabrio en coupé hebben eveneens andere bumpers, wielen, kleuren en een andere grille. Net als de eerder onthulde sedan zullen ook de cabriolet en coupé uitvoeringen worden voorzien van nieuwe koplampen, die nu voor het eerst standaard geleverd worden met High Performance LED-lampen. Het interieur wordt verrijkt met 12,3" en 10,25" schermen.

mercedes-c-klasse-cabrio-2018.jpg

Onder de motorkap krijgen we de echte veranderingen te zien. Mercedes brengt twee nieuwe vier-in-lijnmotoren naar de C-Klasse, evenals de al bestaande C43 AMG met zijn zescilinder. De benzinemotor in de C200 produceert 184 pk en 280 Nm koppel. Deze auto is voorzien van EQ Boost techniek en levert bijtijds 14 pk bovenop het origineel. De C220d produceert 194 en 400 Nm koppel. De C43 als cabriolet of coupé is met 390 pk en 520 Nm even krachtig als de sedan.

De C-Klasse cabriolet en coupé verschijnen in juli bij de dealers.

mercedes-c-klasse-cabriolet-2018-interieur.jpg