Fastned is een uitbater van verschillende snellaadstations in Nederland en is op de rechter afgestapt, omdat het vindt dat Shell geen laadpunten bij hun tankstations zou mogen plaatsen. Volgens Fastned is het onrechtvaardig dat Shell ineens stroom mag verkopen, terwijl ze eigenlijk alleen een vergunning voor brandstof hebben.

Hierom eist Fastned dat Shell hun laadpunt niet gebruikt of verwijdert. Fastned, die zelf inmiddels 63 van de 200 toegestane stations hebben verwezenlijkt, beargumenteert dat het andersom immers ook niet zou mogen. De zaak wordt over twee weken bij de bestuursrechter in Amsterdam bekeken.

Shell heeft ondertussen gereageerd en geeft aan dat de staat hun deze voorziening heeft toegekend, middels een aanvullende vergunning. Hierin staat dat ze wel degelijk zulke stations mogen plaatsen, zodat hun klanten hier gebruik van kunnen maken. Aardig detail: Shell heeft onlangs NewMotion overgenomen, een aabieder van laadoplossingen

Fastned mag overigens nog altijd geen voorzieningen plaatsen bij hun stations, zodat klanten ergens kunnen zitten terwijl hun auto aan het opladen is. Hetzelfde geldt voor het verkopen van eten of drinken.