Een schitterend fenomeen, dat onder de Italiaanse zon zal glimmen.

Ferrari heeft het weer eens voor elkaar. De Italianen hebben de afgelopen jaren een aantal fijne auto’s ter wereld gebracht, maar op een écht speciaaltje moesten we nog even wachten. Vandaag komt daar dan plots een one-off, exclusief gemaakt voor een welvarende liefhebber met een passie voor motorsport.

De Ferrari SP38, gemaakt door Ferrari’s Style Center, is onderhuids naar verluidt niets meer dan een Ferrari 488 GTB. Dit betekent dat we, hoogstwaarschijnlijk, te maken hebben met de 3,9-liter biturbo V8 die in de praktijk goed is voor 670 pk. Mocht Ferrari er de krachtbron uit de recentelijk onthulde 488 Pista in hebben geworpen, dan beschikt de wagen zelfs over 720 pk.

achter-ferrari-sp38.jpg

Aan de buitenkant is het een totaal ander verhaal. Ferrari heeft de SP38 grotendeels gebaseerd op karakteristieken van de Ferrari F40 en de 308 GTB. De vorm van de SP38 komt in geen heinde en verre overeen met de auto waarop hij gebaseerd is. Met name de achterzijde, waar zelfs het raam verdwenen is en de uitlaten anders gepositioneerd zijn, spreekt tot de verbeelding.

De wagen wordt komend weekend onthuld aan het grote publiek, tijdens het Concorso d’Eleganza in Villa d’Este.

achter2-ferrari-sp38.jpg