Naast de beurs in Los Angeles opende recentelijk ook de Motor Show in Essen haar deuren. De vooral op tuning-gerichte beurs bleek voor Ford het perfecte toneel om hun eerste Performance Parts de wereld in te schieten.

De Amerikanen beginnen in eerste instantie met Performance onderdelen voor vier verschillende modellen: de Fiesta ST, de Focus ST en RS en de Ford Mustang. Laatstgenoemde wordt het best beloond en krijgt naast opties als een ruiger uitlaatsysteem en een pakket dat het toerental opschroeft, een exclusieve supercharger kit die het vermogen tot boven de 600 pk brengt.

Algemene tuning-onderdelen zijn er eveneens in overvloed. Afgezien van de stukken die de styling bevorderen, zet Ford in op het verbeteren van de wegligging van elk van deze vier wagens. Daarnaast zijn er verschillende kits die de auto’s tot 40 mm dichterbij de grond helpen.

ford-performance-parts.jpg

De Focus RS kreeg zonder meer de meeste aandacht. Er was al eerder sprake van, maar in Essen laat Ford voor het eerst de uiteindelijke versie van hun speciale Driftstick zien. Hiermee kunnen bestuurders hun wagen zonder angst in het rond smijten. Het mechanisme krijgt elektronische hulp en is door driftheld Ken Block goedgekeurd.