Dit is feest.

Het is alweer een tijd geleden, maar enkele maanden geleden kwamen Nissan en het iconische designhuis ItalDesign uit het niets met een beeldige variant van de GT-R. Aanvankelijk dachten we dat de auto nooit in productie zou gaan, maar daar blijkt nu verandering in te komen. Nissan heeft namelijk onthuld dat de auto wel degelijk gemaakt zal worden, en snel ook.

nissan-gtr50-blauw-voor

Goed, helemaal klopt het niet dat Nissan de GT-R50 in productie neemt, want het blijft volgens de Japanse autofabrikant bij een gelimiteerde oplage van slechts 50 exemplaren. Ieder van deze Nissans GT-R50 zullen worden verkocht tegen de bijna schokkende prijs van 990.000 euro. Dat is aanzienlijk meer dan je betaalt voor de normale GT-R, die eigenlijk relatief goedkoop is voor een sportwagen van zijn proporties.

nissan-gtr50-blauw-binnen

Nissan en ItalDesign weten tevens te melden dat de auto zoals we hem nu mogen aanschouwen inderdaad de uiteindelijke versie van de GT-R50 zal zijn. Dit betekent dat de GT-R50 vrijwel exact overeenkomt met het studiemodel dat allereerst werd getoond.