Prachtig om te zien dat ook Suzuki af en toe van een feestje houdt.

De nieuwe Suzuki Jimny is pas enkele maanden onder ons, maar in de tussentijd hebben verschillende tuners de schattige doch capabele ‘SUV’ al onder handen genomen. De auto is door tuners als kleine G-Klasse op de markt gebracht en ook een vergelijking met de Land Rover Defender heeft hij niet kunnen ontwijken. Nu komt Suzuki zelf met een tweetal bij de haren gegrepen exemplaren die er zeer goed uitzien.

De twee nieuwe varianten op de originele Suzuki Jimny die de Japanse autofabrikant heeft verzonnen en verwezenlijkt, heten ‘Sierra Pick Up Style’ en de ‘Jimny Survive’. Technisch gezien is de eerste van de twee geen echte Jimny – althans, in Japan. De Sierra is namelijk de naam van de Jimny zoals wij hem in Europa kennen. Suzuki heeft deze auto een flinke laadbak gegeven, waardoor het kleintje ineens een stuk stoerder voor de dag komt.

suzuki-jimny-voor-pickup

De Jimny Survive pronkt nog meer met zijn spierballen en maakt zijn naam helemaal waar. Dankzij een ruig uiterlijk dat o.a. bestaat uit een uitwendige constructie en een aantal ijzeren platen ziet het appraat er gruwelijk uit. Het tweetal staat halverwege volgende maand op de Tokyo Auto Salon.

Meer lezen? Bekijk hier onze rijtest met de Suzuki Jimny.

suzuki-jimny-voor-suv-zoom