Een plaatje.

Het tunen van een Ferrari is per definitie eigenlijk overbodig, omdat de Italiaanse sportwagenfabrikant zijn auto’s veelal uitermate extreem in elkaar zet. Toch zijn er voldoende partijen die zich aan een dergelijke taak durven te wagen. Novitec is hiervan het meest recente voorbeeld en zijn 812 Superfast is, verrassend genoeg, hartstikke geslaagd.

Dit is opmerkelijk, omdat de meeste getunede Ferrari’s bijzonder wanstaltig voor de dag komen. Novitec heeft echter netjes binnen de lijntjes gekleurd en hierdoor is de 812 Superfast een fijne machine. De tuner heeft de auto enkel 22" lichtmetalen velgen van Vossen gegeven, de ‘supersnel’ met 3,5 centimeter verlaagd, nieuw spoilerwerk toegevoegd en een fraaie gele tint over de auto geveegd. Tenslotte zit er een uitlaat onder die 10 kg lichter is.

Daarmee is gelijk alles gezegd, want motorische aanpassingen heeft Novitec niet gedaan. Dat is maar goed ook, want de 812 Superfast wordt vrijwel letterlijk voortgestuwd door een 800 pk sterke 6,5-liter V12.

novitec-812-superfast-zij novitec-812-superfast-voor