Audi schijnt licht op de auto.

Het is amper een verrassing dat het concern dat dusdanig is aangetast door het zogenaamde dieselgate, tegenwoordig keihard inzet op elektrisch rijden. Audi, onderdeel van de Volkswagen Group, is door het concern naar voren geschoven als een van dé merken om zich sterk te ontwikkelen op elektrisch gebied. Niet lang geleden presenteerden de Duitsers hun eerste volledig elektrische auto en deze week is het tijd voor het tweede model: de e-tron GT.

audi-e-tron-gt-voor

Hoewel we voorlopig nog over een conceptauto praten, moet de GT wel degelijk de tweede elektrische auto in het gamma van Audi worden, na de originele e-tron. Ondanks het feit dat Audi de auto nu al in zijn geheel heeft durven tonen, geeft de automaker vooralsnog geen informatie kwijt over de auto. Wel kunnen we zien dat het in zekere zin een elektrische variant moet worden van de Audi A7. Sterker: de lengte van de e-tron GT wijkt een millimeter van de A7. Tevens heeft de e-tron GT veel weg van de volledig nieuwe Porsche Taycan.

UPDATE: In de tussentijd heeft Audi de specificaties van de e-tron GT bekendgemaakt. De auto heeft een 90 kW accupakket, waarmee hij ongeveer 400 kilometer ver moet kunnen komen. Op iedere as van de auto bevinden zich elektromotoren. De twee exemplaren bij elkaar leveren 590 pk.

audi-e-tron-gt-binnen