Een smakelijke racewagen.

Heel even dacht men dat Audi een nieuwe R8 mee naar Parijs zou nemen, toen er voorafgaande aan de Paris Motor Show een teaser opdook waarop duidelijk de voorkant van een R8 te zien was. Inmiddels blijkt dat dit niet de neus van een gefacelifte R8 was, maar de neus van de bijgespijkerde raceversie van diezelfde auto.

audi-sport-r8-lms-voor

Dit is niet zozeer een verrassing, aangezien de vorige versie van de auto alweer drie jaar achter de rug heeft. In die tijd heeft Audi Sport voldoende tijd gehad om alles te analyseren en te bekijken op welke punten de raceauto verbeterd kan worden. De nieuwe R8 LMS GT3 geniet inderdaad van de opgedane ervaring, want de auto heeft o.a. verbeterde aerodynamica en efficiëntere motorkoeling. Daarnaast krijgt de bolide aanpassingen aan de versnellingsbak en de koppeling.

audi-sport-r8-lms-achter

Wie de vorige Audi R8 racer al in de garage heeft staan, kan bij Audi aankloppen om deze aanpassingen voor 28.000 euro te laten implementeren. Is dit niet het geval, dan verwachten de Duitsers dat je 398.000 euro naar ze overmaakt, zodat ze je de totaal nieuwe R8 LMS GT3 kunnen geven.