De facelift is voltooid.

Audi kwam enkele jaren geleden met een frisse kijk op de razend sportieve R8. Het elegante, glooiende design van de eerste generatie maakte plaats voor een ruig, agressief design met scherpe hoeken. Met de facelift van de tweede generatie, die vandaag is onthuld, zet Audi nog verder in op deze agressiviteit.

Puur op het uiterlijk van de nieuwe Audi R8 kunnen we hem dan ook gemakkelijk onderscheiden van zijn voorganger. Vooral aan de voorkant bemerken we de verschillen. De nieuwe R8 heeft een neus die ernstig doet denken aan de voorkant van de nieuwe A1. De gehele voorbumper is nieuw. Daarnaast zijn de koplampen veranderd, net als de gigantische uitlaatpijpen.

audi-r8-achter

Op motorisch gebied gaat de nieuwe Audi R8 er stevig op vooruit. De auto produceert voortaan 570 pk en 550 Nm, tenzij de nieuwe Performance-versie wordt gekozen. In het geval van dit model produceert de atmosferische 5,2-liter V10 610 pk en 560 Nm. De auto’s schieten in respectievelijk 3,4 en 3,1 seconden naar de 100 km/u. Wanneer de Spyder wordt gekozen in plaats van de Coupé, dan kun je er 0,1 seconde bij optellen. Topsnelheden liggen tussen de 322 en 331 km/u.

De auto verschijnt in het eerste kwartaal van 2019 op de Europese markt.

audi-r8-binnen