Een flink aantal centen voor een klein gebakje.

Audi wijkt niet van de gebaande paden en volgt de gebruikelijke route vrijwel exact. Ongeveer een kwart jaar na de onthulling van de gloednieuwe Audi A1, presenteren de Duitsers de prijzen van de bolide.

Het moge duidelijk zijn dat de A1 niet voor iedereen is weggelegd. De aanschafprijs van het voorlopig goedkoopste basismodel is namelijk niet mals: 25.995 euro. Geïnteresseerden kunnen zichzelf troosten met het idee dat Audi de minst krachtige motorvariant nog onder de pet houdt. Het voorlopige instapmodel betreft de 116 pk sterke 1.0 TSI-bezinemotor. Dit exemplaar heeft standaard een handgeschakelde zesbak.

audi-a1-geel-voor

Wie het voorzichelf interessanter maken wil, kan het hogerop zoeken. Zo is er het voor Nederland exclusieve Epic-pakket, waarbij de koper o.a. cruise control, 17" lichtmetalen velgen en parkeersensoren krijgt, tegen de prijs van 29.695 euro. De duurste Edition One-uitvoering kost zelfs 36.895 euro. In dit geval krijgt de koper de auto geleverd als S-line, met daar bovenop 18" lichtmetalen velgen, LED-koplampen en verschillende contrastrerende kleuren.

In een later stadium volgen de prijzen voor de 95 pk sterke, 150 en 200 pk sterke configuraties. De 116 pk sterke Audi A1 komt half november op de markt.