De I.D-lijn is nu écht interessant aan het worden.

Na een bijzonder onduidelijke teaser vanuit het kamp van Volkswagen, krijgen we vandaag plots meer duidelijkheid over de bedoeling van de nieuwe I.D-bolide. Het blijkt namelijk niets minder dan de Pikes Peak-racer van de Duitse autofabrikant te zijn.

De Pikes Peak heuvelklim, die dit jaar alweer aan zijn 102e editie toe is, is in de loop der jaren veranderd van een race waaraan enkel fossiele brandstofstokers meedoen, naar een wedstrijd waaraan juist de schonere racewagens meerijden. Met het oog op de toekomst, besluit Volkswagen dit jaar ook een gooi te doen naar een overwinning, om te laten zien wat ze in huis hebben.

Volkswagen-ID-R-Pikes-Peak-boven.jpg

Het betreft dan ook een elektrische raceauto, die de toepasselijke naam “I.D. R Pikes Peak” krijgt. Hoewel hij in geen heinde en verre lijkt op een rallywagen, moet de auto het wel degelijk waar gaan maken. Concrete specificaties wil Volkswagen er echter nog niet over kwijt. Ter vergelijking: de Toyota waarmee Rhys Millen in 2016 het record achter zijn naam zette, produceerde grofweg 1.600 pk.