Het moet niet gekker worden.

Koetsenbouwers creëren maar wat graag auto’s die bij de originele fabrikant niet verkrijgbaar zijn. In dit geval is het in Milaan gevestigde Castagna dat een nieuw product op de markt wil brengen, dat verder nergens anders besteld kan worden. Uit de titel heeft u waarschijnlijk al opgemaakt dat we spreken over de Audi A8 Avant W12.

Wie een blik heeft geworpen op de foto’s zal ongetwijfeld hebben opgemerkt dat het geen messcherpe foto’s zijn uit een studio, maar dat het hier gaat om een paar digitale schetsen. Hierop is te zien dat de Audi A8 in kwestie geen gloednieuwe is, maar een A8 van de vorige generatie – om precies te zijn een van vóór de facelift.

castagna-milano-a8-voor

De Audi A8, die normaal gesproken niet verkrijgbaar is als Avant, is door Castagna omgebouwd tot stationwagen. Hierdoor zal de beenruimte achterin gigantisch zijn, evenals de hoofdruimte. Onder de kap vinden we nu een W12-motor, het 6,3-liter blok dat 450 pk en 580 Nm produceert.

Hoewel het niet zeker is of dit project ook daadwerkelijk gerealiseerd zal worden, heeft Castagna Milano een goede reputatie als het hierop aankomt. In het verleden hebben de Italianen al meermaals bizarre creaties tot leven gebracht.