Dit is nog eens een fijne verrassing op de maandag.

Jaguar is nog altijd bezig met het uitmelken van de F-Type. Korte tijd geleden presenteerde de Britse sportwagenfabrikant nog een speciale uitvoering van deze auto en deze week komen ze wederom met een aangepaste versie van de F-Type. Ditmaal wordt de bolide omgebouwd tot rallyauto.

Normaal gesproken herkennen we bij de aankleedpartij waaraan Jaguar zijn auto’s onderwerpt weinig écht interessante nieuwtjes, maar dat is bij deze rallyversie van de F-Type wel anders. In totaal hebben de Britten een tweetal cabriolets bij de kladden gegrepen en deze volledig omgebouwd totdat deze voldeden aan de eisen die de FIA stelt aan internationale rallyauto’s.

f-type-rally-combo

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, heeft Jaguar niet de krachtigste versie van de F-Type aangepakt. In plaats daarvan is juist de minder sterke 2-liter viercilinder gebruikt. Om aan de standaarden van de FIA te voldoen hebben de Britten de auto een rolkooi, brandblusser, nieuwe sportstoelen en een ander onderstel gegeven. De geprepareerde F-Type is een ode aan de rallyversie van de Jaguar XK120.

f-type-rally-trio