Wat we hier nu van moeten denken…

Halverwege vorig jaar verraste Jaguar vriend en vijand door een merkwaardige, ‘nieuwe’ conceptauto te onthullen. De Britten kwamen met de E-type Zero, een elektrische variant van de klassieke Engelse sportwagen. Waar wij er aanvankelijk van uitgingen dat het bij een studiemodel zou blijven, lijken de Britten nu volledig in te zetten op klassieke elektrische auto’s.

Tijdens het Concours d’Elegance Pebble Beach heeft Jaguar laten weten dat ze daadwerkelijk elektrische E-types gaan maken. Niet alleen komt het merk met een volledig elektrische versie van het icoon, ook de authentieke modellen kunnen worden omgebouwd tot een elektrische stuk speelgoed. Kies je voor de laatste optie, dan kun je gelukkig gemakkelijk terug, mocht je je bedenken.

e-type-elektrisch-achter.jpg

Het is vooralsnog niet bekend hoe de elektrische aandrijflijn van de E-type eruit moet gaan zien. Dat gezegd hebbende kunnen we de specificaties van de conceptauto tot op zekere hoogte aanhouden. Dit model had een 40 kWh accupakket, waarmee ongeveer 275 kilometer ver gereden moet kunnen worden. De auto snelt naar verluidt in 5,5 seconden naar de 100 km/u.

Wanneer de elektrische E-type op de markt komt, is nog niet duidelijk.

e-type-elektrisch-motor.jpg