Wel in een andere vorm dan je wellicht zou denken.

De nieuwe Jeep Wrangler is eindelijk interessant geworden voor de Nederlandse consument. De Amerikaanse autobouwer heeft namelijk een nieuwe en zuinigere viercilinder voor de auto in petto. Dit is een mild-hybrid blok. Dit betekent dat de auto extra kracht krijgt vanuit een batterij. Dat zorgt ervoor dat de auto de beschikking heeft over meer koppel. Ideaal voor momenten in het bos of op een onverharde, natte weg, wanneer extra vermogen gewenst is.

Deze constructie laat ook zien dat niet altijd een grote motor nodig is voor extra power. De tweeliter viercilinder levert 265 pk en 400 Nm koppel. Er komt ook nog een krachtigere variant met een 3.6 liter V6. Dit blok is goed voor 284 pk en 342 Nm koppel. In een later stadium brengt Jeep ook een drieliter diesel naar de nieuwe Wrangler.

interieur-jeep-wrangler-2018.jpg

Qua uiterlijk is de Wrangler op een aantal punten gemoderniseerd. Daarnaast kunnen de deuren en voorruit eenvoudiger worden verwijderd en wist Jeep 90 kilo van het totaalgewicht te snoepen. De auto is in de Verenigde Staten vanaf januari 2018 te verkrijgen. Een prijs is nog niet bekend, die volgt later.