Jonge vrouwen pakken de zoektocht naar een tweedehands auto heel anders aan dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Vrouwen onder de 35 jaar zoeken 45% vaker online naar een occasion dan mannen in dezelfde leeftijdscategorie. Wij verzamelende enkele opvallende verschillen tussen onze bezoeksters en bezoekers.

Miss Sherlock Holmes

We zien dat vrouwen meer onderzoek doen naar de historie van een auto, ze bekijken bijvoorbeeld vaker het CARFAX Voertuighistorierapport. Vrouwen maken ook vaker proefritten in auto’s waar ze interesse in hebben.

Erna Staals, directeur AutoTrack, vertelt: “We zien aan de hand van ons websiteverkeer dat vrouwen meer onderzoek doen naar de kenmerken van een auto. Ook downloaden ze vaker een voertuighistorierapport dat je bij elke advertentie op AutoTrack gratis kunt downloaden. Zo’n rapport kan je helpen met de aanschaf van een betrouwbare auto.”

Vrouwen willen een Volkswagen, mét airco

De meest gezochte auto door vrouwen is de Volkswagen Polo en de Volkswagen Golf, bij voorkeur een zwarte of witte. Op de tweede plek staat een BMW 3-serie en op nummer drie volgt de Audi A3

Andere vrouwelijke voorkeuren zijn:

  • Budget varieert van € 5.000 tot € 10.000
  • Auto’s zijn tussen 5 en 7 jaar oud
  • Er staat niet meer dan 100.000 tot 150.000 kilometer op de teller
  • De airconditioning is bijzonder belangrijk

Op basis van deze voorkeuren hebben wij alvast de leukste auto’s voor je uitgezocht op onze site, je vindt ze hier!