Met de blik op de toekomst.

Kia bouwt stevig aan hun toekomst. Dit studiemodel is daar het laatste testament van, want de Koreanen plannen maar liefst 16 elektrische auto’s, hybride auto’s of auto’s met brandstofcellen voor 2025. De Kia Niro EV Concept opent de dans op zijn eigen manier, met veel technologie en een strak ontwerp.

De EV Concept is niet de eerste Niro van Kia. Het merk introduceerde eerder namelijk al een hybride Niro en recentelijk ook de plug-in hybride Niro. De Niro EV Concept is echter volledig elektrisch, wat een aantal extra mogelijkheden met zich meebrengt. De ontwerpers hebben, door de absentie van een verbrandingsmotor, namelijk de ruimte gekregen om te spelen met de voorzijde van de auto. Hier is voortaan geen traditionele grille meer te vinden, maar een interactief scherm waar van alles op afgebeeld kan worden.

kia-niro-ev-concept-front.jpg

De auto krijgt een hele nieuwe aandrijflijn, waar Kia binnenkort de ins-and-outs over zal onthullen. Voorlopig weten we dat de Niro beschikt over een lithium-polymeer-batterij, die gekoppeld aan een elektromotor goed is voor 150 kW. Na één keer goed opladen brengt hij je 380 kilometer ver. Geen buitengewone prestaties, maar Kia verwacht dat het genoeg is voor de stad, waarvan ze denken dat hij het meest ingezet zal worden.

Samen met een minimalistisch interieur moet de auto het publiek warm maken voor Kia’s toekomst.