Hier is hij dan eindelijk.

Naast BMW is ook Lamborghini flink bezig het publiek op te warmen voor wat er komen gaat. Bij de Italiaanse autofabrikant is het echter geen compacte cabrio, maar een razendsnelle, geüpgrade versie van de Aventador. Er wordt al lange tijd gesproken over de SVJ, maar nu is de tijd inmiddels aangebroken dat Lamborghini de auto bijna gaat onthullen.

Lamborghini heeft vooralsnog geen tijd, plaats of datum geplakt op de onthulling van de Aventador SVJ, maar wij verwachten dat het niet lang meer zal duren voordat de doeken dan eindelijk van de auto worden getrokken. Mogelijk deze week nog zien we de auto in zijn volledigheid.

aventador-svj-achter.jpg

Hoewel Lamborghini de fijne details over de auto nog even bij de borst houdt, heeft het de auto zeker niet uit de spotlichten proberen te houden. Korte tijd geleden scheurden de Italianen de auto namelijk sneller dan de Porsche 911 GT2 RS over de Nürburgring Nordschleife. Met deze vliegensvlugge rit overtrof de Aventador SVJ het ronderecord van de krachtigste 911 ooit.

UPDATE: de auto is inmiddels onthuld. De krachtbron van de SVJ produceert 770 pk en 720. Hiermee schiet de auto in 2,8 seconden naar de 100 km/u. Er komen slechts 900 stuks op de markt. Daarnaast komt er nog een speciale uitvoering van de auto, de SVJ 63. Hiervan worden er 63 gemaakt.

aventador-svj-voor.jpg