De Amerikanen trekken alles uit de kast en zetten een pikante gezinsauto neer.

De Ford Edge is bij ons Nederlanders grotendeels onbekend. Niet zo vreemd, want Ford vraagt bijna 70.000 euro voor een auto die eigenlijk helemaal niet zo duur zou moeten zijn. De verkopen geven dit mooi weer; afgelopen jaar werden er amper 50 stuks verkocht. Laat deze cijfers je echter niet op het verkeerde been zetten. Aan de andere kant van de plas is hij namelijk immens populair. Zo populair zelfs, dat Ford een heuse ST-versie besloot te maken voor het nieuwe modeljaar.

De Ford Edge ST is alles wat je van een pittige crossover kunt vragen. Een tamelijk sportief uiterlijk, een stevige motor en alle nodige opties. Met de aanpassingen die de nieuwe Ford Edge krijgt, wordt hij sowieso een stuk aantrekkelijk, maar de ST-versie doet er nog een schepje bovenop. De auto krijgt een hele eigen grille en opvallendere lijnen om zichzelf op de kaart te zetten. Aan de achterzijde vinden we nieuwe LED-lampen en dubbele uitlaten.

De motor die de Edge ST aandrijft is, zoals te verwachten was, een EcoBoost-blok. De Edge ST krijgt een 2,7-liter V6 die is opgevoerd tot 340 pk en 515 Nm aan koppel. Schakelen doet de bolide via een achttraps automaat. Daarbij krijgt de auto sportievere stoelen, all-wheel drive en een andere ophanging.

De auto komt voor zover we weten nog niet naar Nederland, maar staat aankomende zomer bij de dealers in de Verenigde Staten.