Een legende is terug.

Bepaalde auto’s verdienen een terugkeer. Niet zoals ze destijds van de band kwamen rollen, maar met hedendaagse technieken om ze vooruit te stuwen en de bochten door te werken. Het Amerikaanse Singer doet dit al een tijdje op fenomenale manier met klassieke Porsches. In Italië is het nu Automobili Amos, opgericht door autocoureur en verzamelaar Eugenio Amos, dat zich richt op het opnieuw in productie nemen van de Lancia Delta Integrale.

lancia-delta-integrale-aa-voor.jpg

Automobili Amos heeft een duidelijk plan bedacht om de auto’s opnieuw te maken. De Integrale krijgt als basis niet de uiterst exclusieve Evoluzione, maar de goedkopere 16V, die in grotere getallen is geproduceerd. De wagen is geïnspireerd door zowel de Lancia Beta als de Delta S4.

lancia-delta-integrale-aa-achter.jpg

Het bedrijf heeft al meer dan een jaar plannen om de Delta Integrale nieuw leven in te blazen. Aanvankelijk moest de wagen in maart onthuld worden, maar deze deadline werd niet gehaald. De volgende deadline stond voor afgelopen weekend, tijdens het Concorso d’Eleganza bij Villa d’Este, maar ook deze werd niet gehaald. Zodoende gooide Automobili Amos deze plaatjes er maar uit. We hopen dat we de wagen snel in het echt zullen zien.