Datsun introduceert een heuse crossover.

Datsun is alweer enkele jaren terug op de markt. Het merk dat de wereld ooit kennis liet maken met iconische sportwagens legt de focus sinds de heroprichting in 2012 echter ergens anders op. In plaats van stoere bolides te produceren, maakt het goedkope auto’s voor Rusland en Indonesië. De Cross is hun nieuwste auto voor dergelijke markten.

De naam geeft al het een en ander weg, want ook deze auto is terug te vinden in het populaire crossover segment. Laten we voorop stellen dat dit niet betekent dat de auto relatief compact is. Integendeel, met zeven zitplaatsen is het een enorme wagen met bijzonder veel ruimte.

Datsun-Cross-voor.jpg

De Cross krijgt een 1,2-liter driecilinder mee die goed is voor 78 pk en 104 Nm aan koppel. Schakelen gebeurt via een handgeschakelde zesbak of een CVT-automaat. Datsun prijst de auto op 163 miljoen roepia, wat omgerekend ongeveer 10.000 euro is.

De prijs is enigszins te verklaren door het gebruik van goedkope materialen. Zo gebruikt Datsun plaatsvervangers voor zowel carbon (interieur) en metaal (exterieur).

De auto is vanaf maart te bestellen in de desbetreffende landen.

Datsun-Cross-achter.jpg