Duitse elegantie voor de lokale hovenier.

Het houdt maar niet op bij Mercedes. De Duitsers onthulden in de afgelopen maanden verschillende auto’s, waaronder de CLS en, vorige week nog, de nieuwe A-Klasse. Voor wat betreft de personenauto’s houden ze zich even bedaard, maar de bedrijfswagens mogen er nu juist aan geloven. Daarom onthult Mercedes deze week de nieuwe Sprinter.

De grootste bestelwagen die Mercedes aanbiedt krijgt een geheel nieuw jasje, al is deze een stuk minder spannend dan aanvankelijk werd verwacht. In plaats daarvan geniet de Sprinter van een vrij ingetogen uiterlijk, die in evenwicht is met zijn koele Duitse aard.

mercedes-benz-sprinter-grey-front-side-2018-750-2.jpg

Interessanter wordt het aan de binnenzijde, waar we, net als bij de A-Klasse, het nieuwe MBUX-systeem vinden. Dit is een (optioneel) besturingssysteem voor de bediening van het interieur met een 10,25" scherm. De Sprinter zelf is in een hoop verschillende soorten en maten verkrijgbaar, van vierwielaangedreven tot camper-klare configuraties.

Over de aandrijving is nog niet veel bekend. Er wordt gedacht dat de krachtbronnen een doorontwikkeling van de huidige motoren zullen zijn. Wél komt er een elektrische eSprinter. De goedkoopste Sprinter kot 20.990 euro, excl. btw.

mercedes-benz-e-sprinter-2018-blue-front-side-750-2.jpg