Op de beurs in Tokio.

Twee conceptcars en een nieuwe motor. Dat is wat Mazda in petto heeft voor de Tokyo Motor Show 2017. De Mazda Vision Coupé laat de designfilosofie van het Japanse automerk zien voor de toekomst (afbeelding boven). De Mazda KAI Concept moet de toekomstige visie van Mazda gaan demonstreren en de derde primeur is een nieuwe SKYACTIV-X SPCCI motor.

Mazda-Kai-Concept-2017.jpg

Deze motor lepelt Mazda in de KAI Concept. Zo kun je spreken van twee wereldprimeurs in één presentatie. Deze nieuwe SKYACTIV-motor is Mazda’s visie op een schonere wereld. Waar andere autofabrikanten druk bezig zijn met de ontwikkeling van elektrische auto’s, ligt bij Mazda de focus op het schoner maken van de verbrandingsmotor zoals we die kennen.

De motor moet zuiniger presteren en minder CO2 uitstoten in vergelijking met de huidige Mazda-motoren. Hoewel de Japanners nu nog met SKYACTIV-technologie werken, zal op termijn ook de overstap worden gemaakt naar een emissievrije toekomst met volledige elektrische auto’s. Al is het alleen maar omdat overheden over de gehele wereld hier druk op uitoefenen.