Hoeveel zouden de Britten er geproduceerd hebben?

Terwijl Nissan de mijlpaal van haar 100.000ste Leaf viert met een heuse, volledig nieuwe cabrioversie van de auto, weten ze zichzelf in Groot Brittannië als vanouds in te houden. Het Britse McLaren, net als het Formule 1-team gevestigd in Woking, geeft het gevierde model slechts een baby blauwe tint en een kentekenplaat met daarop het productierecord.

Nu is het niet zo dat McLaren 15.000 stuks van de 570S Spider heeft gemaakt. Integendeel, de Britten kijken voor dit record naar hun volledige catalogus. Deze omvat, behalve de 570S Spider uit de Sports Series, een reeks bolides uit de Super Series, maar ook uit de Ultimate Series. De auto’s worden stapsgewijs krankzinniger en vooral krachtiger. Waar de Sports Series auto’s bevat als de 570-reeks, vinden we o.a. de 650S en 720S in de Super Series. De Ultimate Series voert de boventoon, met wagen als de P1 en de Senna.

McLaren produceert eigenlijk pas enkele jaren auto’s voor de welvarende massa, dus mogen de Britten zeker tevreden zijn met het productierecord. Sinds het merk goedkopere auto’s is aan gaan bieden, is het helemaal storm beginnen te lopen. Dit bleek vorig jaar wel, toen het merk 3.340 auto’s verkocht. McLaren produceert nu zeven jaar sportauto’s.