Een hedendaagse legende is geboren.

Vandaag heeft McLaren een van s’werelds meest veelbesproken, spectaculaire auto’s onthuld. De geestelijke opvolger van de McLaren F1, de Speedtail, is door de Britse sportwagenfabrikant onthuld en hij voldoet aan alle verwachtingen.

In zekere zin de auto de Anti-Senna. Waar de Senna voorzien is van uiterst gecompliceerde vormen om de auto zoveel mogelijk neerwaartse druk te laten produceren, ontdekken we dat de Speedtail juist het tegenovergestelde probeert te bereiken. Logisch, want de auto wil vooral héél snel zijn.

mclaren-speedtail-officieel

Om dit te bereiken heeft McLaren de driezitter voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn die 1.050 pk produceert. De Britten willen niet specificeren hoe de krachtbron eruitziet, maar dat maakt verder weinig uit. De prestatiecijfers blazen ons namelijk weg voordat we daarover na kunnen denken. De Speedtail schiet in 12,8 seconden naar de 300 km/u. Je leest het goed. Zijn topsnelheid is 403 km/u.

Dit alles is niet alleen te danken aan de aandrijflijn, het design van de auto is voor een groot deel verantwoordelijk voor de snelheid. Zoals gezegd is het in zekere zin de Anti-Senna. Zodoende is de auto zo glad en soepel mogelijk vormgegeven, zodat hij moeiteloos door de lucht kan snijden.

McLaren heeft alle 106 exemplaren al verkocht voor 1,75 miljoen pond per stuk.

mclaren-speedtail-officieel-binnen