De meivakantie is in zicht; sommigen kijken uit naar een week lekker in het buitenland genieten van de lentezon maar voor de thuisblijvers hebben wij een aantal leuke activiteiten in eigen land verzameld . Uiteraard zijn we bij AutoTrack gek op auto’s; daarom de leukste uitjes, AutoTrack-style!

Louwman museum
’s Werelds oudste privécollectie auto’s bevindt zich in eigen land, namelijk in het Louwman Museum in Den Haag. De familie Louwman begon met collectie in 1934 en deze groeide inmiddels uit tot één van de grootste collecties ter wereld. Het gebouw zelf werd door de Amerikaanse architect Michael Graves speciaal ontworpen voor het museum.

Meer dan 250 antieke en unieke auto’s worden tentoongesteld in dit prachtige museum; maar bijzonder is één van de oudste voertuigen ter wereld: de De Dion-Bouton et Trépardoux uit 1887. Je kunt je er ook vergapen aan de Humber van Winston Churchill en een Mercedes-Benz van keizer Wilhelm II. In het museum is ook een restaurant te vinden; na een lekkere lunch kun je dus rustig verder wandelen in de rijke automobielgeschiedenis.
Het Louwman Museum is van dinsdag tot zondag geopend van 10u tot 17u. Meer informatie? Neem een kijkje op de website van het museum.

VR-racen
Zin in actie ? Stap dan in een Formule 1 bolide en ga een rondje Monza rijden! Geen rijbewijs? Geen race-ervaring? Geen probleem, het maakt allemaal niet uit in virtual reality. Virtual reality, dat is hét gamen van de toekomst en bij Immersive kun je nu de ultieme race-ervaring beleven. Je kiest zelf jouw favoriete auto en circuit, zet je VR-bril op en neemt plaats in de simulator. Door de realistische bewegingen en VR-bril lijkt het alsof je echt in die Ferrari over het circuit racet. Meer weten? Klik hier.
Karten
Geen zin in virtual reality en wil jij gewoon echt rondjes rijden op het circuit? Ga dan karten met het gezin! Aan kartbanen is in Nederland geen gebrek en de meeste banen bieden speciale gezinsarrangementen aan zodat jij op een leuke en veilige manier met je kinderen de baan op kan. Wie weet schuilt er wel een nieuwe Max Verstappen in jouw zoon of dochter!
Dagje Zandvoort
Naast eens lekker uitwaaien op het strand kan je in Zandvoort natuurlijk altijd terecht voor autopret. Op 23 april vindt hier het BimmerWorld evenement plaats. Hier kan je coolste BMW’s zien, dragraces vanop de tribune bekijken en een aantal prachtige klassieke BMW’s bewonderen. Dubbele pret voor fans van ‘Fast & Furious 8’; met je ticket voor BimmerWorld heb je ook toegang tot het exclusieve Fast & Furious Fan Event. Meer info is te vinden op de website van Zandvoort Circuit.