Voor 37 mille rijd je een compacte sedan uit Duitsland.

Mercedes heeft de nieuwe A-Klasse alweer een tijdje in het gamma, maar de A-Klasse Limousine liet iets langer op zich wachten. Mercedes trok de doeken nog geen twee maanden geleden van de auto. Normaliter duurt het enkele maanden voordat een autofabrikant de prijzen bekendmaakt, maar in dit geval is dat niet zo.

Mercedes heeft gisteren de prijzen van de A-Klasse sedan onthuld. Waar de hatchbackversie van de auto net meer dan 30 mille kost, mag men precies 37.293 euro afrekenen voor de Limousine. Voor dit geld krijg je de handgeschakelde A 200. Betaal je 37.803 euro, dan krijg je diezelfde auto met de zeventraps automaat. Iets goedkoper is de diesel. Dit model kost 37.681 euro. Het model dat voorlopig het duurste is, is de A 220 4MATIC met 190 pk. Deze kost 45.690 euro.

a-klasse-sedan.jpg

Wie zijn A-Klasse Limousine exclusiever wil hebben, heeft een tweetal opties. De auto komt er aanvankelijk namelijk ook als Launch Edition en als Edition 1. De Edition 1 kost 2.577 euro bovenop het originele bedrag van de auto, de Launch Edition is beschikbaar vanaf 40.493 euro.

Bekijk hier onze rijtest met de A-Klasse.