De AMG 53-reeks is klaar voor actie.

Nadat Mercedes enkele tijd geleden de nieuwe CLS onthulde, is het nu tijd voor de AMG-variant van de auto. Dat niet alleen, want het merk onthult de volledige AMG 53-lijn, die naast de CLS ook de E-Klasse aandoet. De volledige line-up bestaat uit de CLS53, evenals open en gesloten versies van de E53.

De motor is het belangrijkste aspect van de nieuwe AMG 53-reeks. Het gaat hier om een 3-liter zes-in-lijnmotor die we al kenden van de CLS, maar dan met enige aanpassingen. De EQ Boost blijft. Dit is een milde hybride techniek niet alleen het 48 volt-systeem van stroom voorziet, maar de motor ook extra vermogen geeft. De kleine elektrische motor is kortstondig goed voor ongeveer 20 pk en 250 Nm aan koppel. Toch handig, zo’n kleine compressor.

mercedes-amg-e-klasse-2018.jpg

Zodoende produceert de motor 430 pk en 520 Nm aan koppel, in elk van de drie modellen. De E53 is de snelste van het stel, maar verslaat zijn twee broers met slechts een tiende van een seconde. De E53 sprint in 4,4 seconden naar de 100 km/u, terwijl de andere twee het in 4,5 seconden doen. De auto’s zijn begrensd op 250 km/u, maar kunnen met het optionele AMG Driver’s Package zelfs 270 km/u.

mercedes-amg-e-klasse-cabrio-2018.jpg

Naast de nieuwe motor zijn de auto’s alledrie voorzien van een AMG-waardig uiterlijk. Oftewel, kenmerkend plaatwerk waardoor de auto er een stuk pittiger uit gaat zien. Wil je hem écht herkennen, kijk dan even naar de grille, waar Mercedes-AMG twee horizontale strips plaatste.

De auto’s komen aan het eind van het jaar op de markt.